Alles over het klasje van juf Hilde

herfst-integratie


Tijdens de week voor een vakantie komt het derde kleuter en het eerste leerjaar samen om een volledige namiddag samen te werken. Vandaag was dan ook onze eerste integratie-namiddag en alles stond in het teken van de herfst. In kleine groepjes maakten de kinderen via opdrachten kennis met verschillende leerdomeinen. Zo was er een hoekje rond taal, rekenen, schrijven, knutselen en media. Kijk maar mee naar enkele foto's. 

Pyjamadag


Vandaag kwamen we in onze pyjama naar de klas. Ook wij wilden Bednet steunen om langdurig zieke kinderen te helpen bij het waarmaken van hun dromen. We bekeken enkele getuigenissen van zieke kinderen. De kleuters vonden het wel vreemd dat sommige van die kinderen géén haar meer hadden! Hoe komt dat? Ze verwonderden er zich ook over dat die kinderen ondanks hun ziekte toch ook speciale dingen konden : vb Wout die accordeon kon spelen! Tot slot stonden we ook nog even stil bij het feit dat je klasgenootjes zo lang missen écht geen pretje is, gelukkig voor hen dat Bednet er is!

In het huis van Sinterklaas ...


Geen Sinterklaasfeest dit jaar dus ook geen thema om uit te werken. Veel tijd dus om ons eens echt in het thema 'Sinterklaas' te verdiepen.

Tijdens de eerste week maakten we er werk van om onze poppenhoek in te richten als het huis van Sinterklaas. In het huis van Sinterklaas heerst er een drukte van jewelste : de woonkamer inrichten, de schouw stempelen, houtblokken verzamelen om het warm te maken in het huis, wortelen knutselen voor het paard, mijters schilderen voor de stoelen, een schrijftafel voor de Schrijfpiet, pakjes maken voor de pakjeskamer,...

En dan is er weer ... strapdag.


Een heerlijk zonnig weertje om te voet of met de fiets naar school te komen.

Iedereen kwam met z'n fietshem, fiets én fluojas naar de klas!

Als eersten mochten wij het fietsparcours verkennen : fietsen op een smalle doorgang, rijden op een rond punt, slalommen en dan met een bocht naar de beweegbare brug! In het begin wat onzeker maar na wat oefenen, durfden velen al wat méér! Echte SUPERhelden dus ...

Project: FILM


Woensdagvoormiddag werkten we met de kinderen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar rond ons schoolproject film. De kinderen werden verdeeld in verschillende groepjes en konden proeven van allerlei leuke opdrachten. Een stop-motion film, een stomme film of zelf korte filmpjes maken via een rollenspel... De kinderen weten er alles over. 

Herfst in het bos van Meneer de uil en de dieren uit Fabeltjesland.


Ons thema 'Herfst in het bos' hebben we gekaderd in het bos van Meneer de uil in Fabeltjesland.

We speelden taalspelletjes met de figuren uit Fabeltjesland. In schrijfdans probeerden met cirkels en ovalen een leuke uil te schrijftekenen. Met rijmwoorden op 'krant' maakten we een eigen fabeltjeskrant. Uit de kleuren rood,geel en blauw probeerden we zelf herfstkleuren te toveren op een herfstblad. Tot slot knutselden we nog een uilen-lampion die we in een boom hingen voor ons Halloweenfeest op school.