In het huis van Sinterklaas ...

Geen Sinterklaasfeest dit jaar dus ook geen thema om uit te werken. Veel tijd dus om ons eens echt in het thema 'Sinterklaas' te verdiepen.

Tijdens de eerste week maakten we er werk van om onze poppenhoek in te richten als het huis van Sinterklaas. In het huis van Sinterklaas heerst er een drukte van jewelste : de woonkamer inrichten, de schouw stempelen, houtblokken verzamelen om het warm te maken in het huis, wortelen knutselen voor het paard, mijters schilderen voor de stoelen, een schrijftafel voor de Schrijfpiet, pakjes maken voor de pakjeskamer,...

Na het bezoek van de Spiekpietjes hadden wij heel wat om handen om onze opdracht te vervullen. De kls werden naar de Pietenschool gestuurd om na heel wat opdrachten zoals zaklopen, pepernoten strooien, suikerklontjes stapelen en dansen met de DJ-Piet uiteindelijk hun diploma van hulppiet te krijgen. Dikke proficiat aan iedereen. 

Zo hebben wij dus ook ons cijfer voor de code van het slot verdiend en ons steentje kunnen bijdragen in het geheel!

Door de inspanningen in alle klassen kon Zwarte Piet de code kraken, het kistje openen, Sint zijn ring teruggeven zodat hij weer volledig aangekleed kon vertrekken naar de andere kinderen!