Alles over het 6de leerjaar

bosuitstap

De derde graad ging op stap naar het bos om met de ipad in de aanslag op zoek te gaan naar mossen, varens en paddenstoelen. We maakten gebruik van een app om de naam van de soorten te weten te komen. We groeven ook wat dieper in de grond omdat we benieuwd waren naar wat we te zien zouden krijgen.

uitstap Brussel

Donderdag 28 oktober gingen we met een enthousiaste bende richting Brussel. We namen de trein, wandelden een stukje door Brussel en bezochten het natuurhistorisch museum. Dit interactieve museum gaf de leerlingen de kans om de leerstof die we in de WO-lessen rond de prehistorie ontdekten in levende lijve te bewonderen. Al snel bleek dat we ogen (en tijd) te kort hadden. Fijn om te zien hoe leergierig en onderzoekend de leerlingen aan de slag gingen.

Technoboost escape

Met de 3de graad nemen we deel aan  'Escape from your school!' van TECHNOBOOST. Het sector overschrijdende project Technoboost wil de ‘tech’ in West-Vlaanderen maximaal promoten door acties op te zetten die de industriële sector in het voetlicht plaatsen. We krijgen dit schooljaar 6 challenges voorgeschoteld  rond verschillende onderwerpen: elektriciteit, mechanica, voedingsindustrie, textiel, chemie,….

Atelier

Dinsdag 12 oktober was er atelierwerking in het thema Halloween. De leerlingen van het 6de leerjaar en enkele leerlingen van het 5de leerjaar maakten spookjes uit gips en spinnenwebben met lijm en wol.

Eerlijk duurt het langst

Om de week van de fairtrade in de kijker te zetten kregen de leerlingen van de derde graad een lessenreeks rond de eerlijke koffiehandel. Ze haalden hun beste acteertalent boven om enkele situaties binnen de koffiehandel na te spelen. Ze zongen enthousiast en uit volle borst 'eerlijk duurt het langst'.

De Kijkuit

Hallo! Ik moest deze week iets op de blog plaatsen en heb gezocht naar een leuke gebeurtenis. We hebben deze weken veel leuke dingen gedaan en ik heb gekozen voor De Kijkuit die we bezocht hebben met het 5e en 6de leerjaar.

De Kijkuit is een plaats waar je in de hoogte in het water of recht in een oorlog terecht komt.

Fietshelm - onderzoek !

Anouck en Sander hebben een onderzoek gedaan. Ze wilden te weten komen wie van de leerlingen géén fietshelm draagt. Ze hebben een enquête gemaakt en alle leerlingen van de lagere school hebben die ingevuld.

Benieuwd naar de resultaten?

Hieronder delen we de resultaten met jullie!

Het Kapoentje

Dag iedereen , ik ben Iben en zit in het 6eleerjaar.

Ik heb de opdracht gekregen om de klasblog te schrijven.

Mijn klasblog zal gaan over ons bezoek aan het Kapoentje.

Mondmaskers op school

Hallo iedereen!
Ik heb de opdracht gekregen om iets te zetten op de blog.
Ik ga het hebben over dat het 6de en het 5de leerjaar mondmaskers moeten dragen op school.
Ik vind dat niet zo leuk omdat het moeilijk is om te ademen.

Ik heb ook mijn klasgenoot geïnterviewd, Jade
Ik:" Vind je het leuk om een mondmasker te dragen op school?" "Nee helemaal niet"
Ik:" Waarom?"
" Ik snap niet goed waarom we het ook buiten moeten dragen " Ik:" Wil je dat het snel voorbij is?"
"Ja"