Alles over het 5de leerjaar

Wie kraakt de code van Sinterklaas?


Zoals elk jaar hadden we het geluk dat we Sinterklaas mochten verwelkomen bij ons op school. Helaas was het een klein beetje anders dan anders en moesten we hem ontmoeten met een schermpje tussen. We lieten onze feestvreugde niet bederven en smeten ons volledig tijdens de verschillende opdrachten en spelletjes. Op het einde van de dag konden we ons terecht omdopen tot echt Pieten. 

bosuitstap


De derde graad ging op stap naar het bos om met de ipad in de aanslag op zoek te gaan naar mossen, varens en paddenstoelen. We maakten gebruik van een app om de naam van de soorten te weten te komen. We groeven ook wat dieper in de grond omdat we benieuwd waren naar wat we te zien zouden krijgen. 

uitstap Brussel


Donderdag 28 oktober gingen we met een enthousiaste bende richting Brussel. We namen de trein, wandelden een stukje door Brussel en bezochten het natuurhistorisch museum. Dit interactieve museum gaf de leerlingen de kans om de leerstof die we in de WO-lessen rond de prehistorie ontdekten in levende lijve te bewonderen. Al snel bleek dat we ogen (en tijd) te kort hadden. Fijn om te zien hoe leergierig en onderzoekend de leerlingen aan de slag gingen. 

Technoboost escape


Met de 3de graad nemen we deel aan  'Escape from your school!' van TECHNOBOOST. Het sector overschrijdende project Technoboost wil de ‘tech’ in West-Vlaanderen maximaal promoten door acties op te zetten die de industriële sector in het voetlicht plaatsen. We krijgen dit schooljaar 6 challenges voorgeschoteld  rond verschillende onderwerpen: elektriciteit, mechanica, voedingsindustrie, textiel, chemie,….

Des crêpes


Vrijdag maakten we pannenkoeken in het Frans! De leerlingen waren verrast hoeveel woorden ze al begrepen. Van kookinstructies tot ingrediënten, ze begrepen het allemaal met een kleine tip of een gebaar. Natuurlijk was het opeten achteraf minstens even leuk!

Atelier


Dinsdag 12 oktober was er atelierwerking in het thema Halloween. De leerlingen van het 6de leerjaar en enkele leerlingen van het 5de leerjaar maakten spookjes uit gips en spinnenwebben met lijm en wol.