Alles over het 4de leerjaar

De eerste schooldag zit erop!


De eerste schooldag is voorbij gevlogen! 

We toverden onze saaie, witte deur vandaag om tot een hippe klasdeur. 

Daar worden wij nu eens gelukkig van! Geluk zit soms in de kleine dingen! 

Zoom even in om de kanjers van het vierde leerjaar te bewonderen!

Handige harry’s


De kinderen deden hun uiterste best om de papa’s een leuk geschenk te bezorgen!

We zaagden en timmerden er op los! Voor sommigen was dit de eerste keer, anderen hadden al wat ervaring. We hielpen elkaar! 

De resultaten waren dan ook zeer mooi! Knap gedaan!

Ponyklassen-dag 2


Vandaag was opnieuw een supertoffe dag vol ponyplezier. Na het verzorgen en opzadelen, was het tijd voor de eerste rijles. We oefenden stappen en leerden enkele figuren rijden. Het enthousiasme was erg groot toen we in de namiddag nog eens mochten rijden. Daar mochten sommige groepen als eens in 'draf' rijden. Vandaag was er ook tijd voor circustechnieken en new games. En ja, natuurlijk supporterden we voor onze Rode Duivels. 
Morgen is alweer de laatste dag van onze openluchtklassen, wat vliegt de tijd hier voorbij. 

Ponyklassen-dag 1


Dag 1 van onze ponyklassen is voorbij gevlogen! Na een heerlijk middagmaal van frietjes, vol-au-vent en een ijsje als dessert, konden we kennis maken met de pony's. We deden kunstjes op de pony en mochten ze ook wassen en pimpen.  Na een verfrissende douche was er ook nog tijd voor sport en spel. We sloten de avond af met een casino-avond. Morgen is het dan tijd voor het echte ponyrijden. We kijken ernaar uit!

Van meel tot brood!


Vorige week gingen we op bezoek naar de molen. Daar zagen we hoe graan gemalen werd tot meel. Het was indrukwekkend om de molen en de molenaar aan het werk te zien. 
 

Vandaag maakten we zelf brood! Voor velen was dit de eerste keer. Ook voor de juf was dit zo! 
 

We leerden heel wat bij! Zo zouden we de volgende keer wat meer water toevoegen aan het deeg en het deeg wat langer laten rijzen. 
 

Het brood zag er misschien niet perfect uit, maar was wel heel lekker! De foto’s bewijzen dit. We hebben een fijne middag achter de rug!

Op bezoek in de Geersenmolen!


Vandaag ging de tweede graad op uitstap naar de Geersenmolen! 

Molenaar Piet vertelde ons over de werking en geschiedenis van de molen! Na een boeiende uitleg mochten we de molen binnenin eens bewonderen. Het was erg indrukwekkend om de molen aan het werk te zien! 
 

We kregen het gemalen graan mee naar school. Nu kunnen we hiermee aan de slag in de keuken! Zullen we zelf brood bakken? Of kiezen de kinderen toch voor pannenkoeken? 
 

Wordt vervolgd...