Alles over het 3de leerjaar

Daguitstap naar Brugge. Joehoe!

We werden 's morgens opgewacht om een belevingstocht door het concertgebouw te doen, waar de nadruk lag op geluid en akoestiek. Daarna deden we een actieve sessie. We kregen een compositie-opdracht en mochten oefenen op 2 speciale klankinstallaties. Heel leuk om te doen.

In de namiddag keerden we eventjes terug in de tijd. We beleefden eventjes hoe de school vroeger was...

Strapdag

Stappen en trappen : We legden elk om beurt verschillende keren na elkaar een fietsparcours af. Evenwichtsoefeningen, fietsbehendigheid, remtechnieken,... Super tof. Iedereen deed dit heel geconcentreerd. Proficiat aan allen. ( jammergenoeg lag een accidentje in een klein hoekje...)

Dikketruiendag

Zoals elk jaar stond 16 februari weer in het teken van het klimaat. We hebben naar goede gewoonte die dag onze verwarming een graadje minder gezet en een extra dikke pull aangetrokken. Daarnaast onderzochten we hoe wij ons steentje kunnen bijdragen tegen de opwarming van het klimaat.

De waanzinnige boomhut

De afgelopen weken werkten we in groepjes rond de boeken van de waanzinnige boomhut. We maakten kennis met de boeken en bestudeerden de fantasierijke kamers van de boomhut. We bedachten zelf allerlei knotsgekke ideeën en voegden die samen met onze teamgenoten tot één waanzinnige kamer. Eens ons ontwerp klaar was, maakten we onze kamer in kosteloos materiaal.

Naar het bos met het derde leerjaar

Donderdag 14 oktober gingen we samen met het vierde leerjaar naar het bos.

In de voormiddag bezochten we het VOC. We leerden heel veel bij over wilde dieren en vogels en we mochten zelfs een egeltje aanraken.

In de namiddag maakten we een boswandeling met allerlei doe- en zoekopdrachten. Zo deden we bijvoorbeeld een bosmemory en gingen we op zoek naar twaalf ‘bosschatten’.