Alles over het 3de leerjaar

Dikketruiendag


Zoals elk jaar stond 16 februari weer in het teken van het klimaat. We hebben naar goede gewoonte die dag onze verwarming een graadje minder gezet en een extra dikke pull aangetrokken. Daarnaast onderzochten we hoe wij ons steentje kunnen bijdragen tegen de opwarming van het klimaat.

De waanzinnige boomhut


De afgelopen weken werkten we in groepjes rond de boeken van de waanzinnige boomhut. We maakten kennis met de boeken en bestudeerden de fantasierijke kamers van de boomhut. We bedachten zelf allerlei knotsgekke ideeën en voegden die samen met onze teamgenoten tot één waanzinnige kamer. Eens ons ontwerp klaar was, maakten we onze kamer in kosteloos materiaal.

Naar het bos met het derde leerjaar


Donderdag 14 oktober gingen we samen met het vierde leerjaar naar het bos. 

In de voormiddag bezochten we het VOC. We leerden heel veel bij over wilde dieren en vogels en we mochten zelfs een egeltje aanraken.

In de namiddag maakten we een boswandeling met allerlei doe- en zoekopdrachten. Zo deden we bijvoorbeeld een bosmemory en gingen we op zoek naar twaalf ‘bosschatten’.

Kittens in onze klas.


Vanuit ons taalthema ' Van aap tot zebra' kwam de papa van Hanne vandaag langs met 4 kittens. Hanne en haar papa zorgen voor deze kittens als echte pleegouders. Ze voeden de diertjes op tot ze terug naar het dierenasiel moeten. Wat een mooi gebaar. De kinderen waren dol op deze katjes.