Alles over het 3de leerjaar

Naar het bos met het derde leerjaar


Donderdag 14 oktober gingen we samen met het vierde leerjaar naar het bos. 

In de voormiddag bezochten we het VOC. We leerden heel veel bij over wilde dieren en vogels en we mochten zelfs een egeltje aanraken.

In de namiddag maakten we een boswandeling met allerlei doe- en zoekopdrachten. Zo deden we bijvoorbeeld een bosmemory en gingen we op zoek naar twaalf ‘bosschatten’.

Kittens in onze klas.


Vanuit ons taalthema ' Van aap tot zebra' kwam de papa van Hanne vandaag langs met 4 kittens. Hanne en haar papa zorgen voor deze kittens als echte pleegouders. Ze voeden de diertjes op tot ze terug naar het dierenasiel moeten. Wat een mooi gebaar. De kinderen waren dol op deze katjes.

Juf Sarah en Linnea kwamen op bezoek.


Vorig schooljaar konden de kinderen de groei van de baby in de buik van juf Sarah volgen. Vandaag mochten ze het kleine wondertje, Linnea, met eigen ogen zien. Wat een wolk van een baby!

Juf Sarah woont in Nederland. Daar is het de gewoonte om een geboorte te vieren door ' beschuit met muisjes' te eten. Mmmmmmm, lekker.

Een veilig en sterk nest voor onderweg


Het derde en vierde leerjaar kregen van Sporo een uitdaging voorgeschoteld. Ze moesten in groepjes een nieuw nest maken voor Sporo. Aan dat nest waren natuurlijk enkele voorwaarden verbonden: zo moest het nest natuurlijk sterk en veilig zijn, maar het moest ook makkelijk te verplaatsen zijn. Na een uitgebreide brainstorm en ontwerpfase mochten de kinderen aan de slag. Elke groep bouwde zijn eigen nest. Nadien werd het nest natuurlijk getest met echte eieren. We willen natuurlijk dat de eitjes van Sporo het later allemaal overleven!