Alles over het 2de leerjaar

Webinar Marc Van Ranst: Monsterlijke microben


Vandaag volgden de kinderen van  het tweede leerjaar de webinar over monsterlijke microben.

Ze luisterden aandachtig naar Marc Van Ranst. 

We leerden veel bij!

Hier enkele corona weetjes.

- Moesten we al de corona-virussen van heel de planeet samen kunnen brengen, dan passen ze allemaal op een koffielepel!

- Het corona-virus is een kroon-virus! De wetenschappers hebben deze naam gekozen omdat het virus er een beetje uitziet als een bolletje met een kroon op!

Spinazie


Vorige week hebben de kinderen van het tweede leerjaar spinazie gezaaid in de bloembakken op school. 

Joepie, de eerste zaadjes beginnen al te schieten!

Noodgedwongen thuis, maar toch flink aan het werk!


Beste kinderen van het tweede leerjaar.

Wat een gekke week is het tot nu toe al geweest! Ik zal eerlijk zijn, ik mis jullie al heel erg. Dat het maar weer snel een normale schoolweek mag zijn! Het doet me wel ongelofelijk veel plezier dat ik van thuis kan kijken hoe flink jullie aan het werk zijn! De leesbingo doen jullie fantastisch. Er zijn er al drie vriendjes die BINGO hebben kunnen maken! Kijken jullie mee wie dat zijn?

Ik wens jullie allemaal nog veel lees- en werk plezier!

Dikke knuffel

juf Sarah

 

 

Van witloofwortel tot soep.


Enkele weken geleden zijn we aan een nieuw projectje begonnen: we wilden witloof kweken in de klas. We kregen wat uitleg en een zak met witloofwortels. We gingen aan de slag. We zochten een geschikte pot, zorgen voor een donkere omgeving. Vol spanning wachten we het resultaat af. Het witloof begin te groeien en te groeien. Wat groeide het snel. Natuurlijk moesten we ook eens proeven. Best wel bitter en niet iedereen vond het even lekker. Van de rest maakten we soep. Er waren enkele echte witloofsoep-liefhebbers!

Carnaval bij de leesoma's en de leesopa's


Om de vakantie goed in de zetten gingen we carnaval vieren bij de leesoma's en opa's. Ook de leerlingen van het derde leerjaar mochten nog eens mee. Het werd een vrolijk en grappig weerzien. Iedereen was blij om elkaar terug te zien. Al moesten de leesgrootouders soms eens twee keer kijken met wie ze te maken hadden.  We deden enkele optreden en er werd vooral flink gedanst. Als afsluiter kregen we nog een lekker ijsje. Smullen dat we deden.