Alles over het 2de leerjaar

Spinazie


Vorige week hebben de kinderen van het tweede leerjaar spinazie gepland in de bloembakken op school. 

Joepie, de eerste zaadjes beginnen al te schieten!

Noodgedwongen thuis, maar toch flink aan het werk!


Beste kinderen van het tweede leerjaar.

Wat een gekke week is het tot nu toe al geweest! Ik zal eerlijk zijn, ik mis jullie al heel erg. Dat het maar weer snel een normale schoolweek mag zijn! Het doet me wel ongelofelijk veel plezier dat ik van thuis kan kijken hoe flink jullie aan het werk zijn! De leesbingo doen jullie fantastisch. Er zijn er al drie vriendjes die BINGO hebben kunnen maken! Kijken jullie mee wie dat zijn?

Ik wens jullie allemaal nog veel lees- en werk plezier!

Dikke knuffel

juf Sarah

 

 

Van witloofwortel tot soep.


Enkele weken geleden zijn we aan een nieuw projectje begonnen: we wilden witloof kweken in de klas. We kregen wat uitleg en een zak met witloofwortels. We gingen aan de slag. We zochten een geschikte pot, zorgen voor een donkere omgeving. Vol spanning wachten we het resultaat af. Het witloof begin te groeien en te groeien. Wat groeide het snel. Natuurlijk moesten we ook eens proeven. Best wel bitter en niet iedereen vond het even lekker. Van de rest maakten we soep. Er waren enkele echte witloofsoep-liefhebbers!

Carnaval bij de leesoma's en de leesopa's


Om de vakantie goed in de zetten gingen we carnaval vieren bij de leesoma's en opa's. Ook de leerlingen van het derde leerjaar mochten nog eens mee. Het werd een vrolijk en grappig weerzien. Iedereen was blij om elkaar terug te zien. Al moesten de leesgrootouders soms eens twee keer kijken met wie ze te maken hadden.  We deden enkele optreden en er werd vooral flink gedanst. Als afsluiter kregen we nog een lekker ijsje. Smullen dat we deden.

 

 

De politie


We bezochten het politiecommissariaat, we kregen fietsles, we leerden de voorrangsregel en mochten op de politiemotor zitten. 

Enkele indrukken van de kinderen zelf!

 

Plots hoorden we een motor, hij reed zomaar de school binnen. Ik geloofde mijn ogen niet, ik zat te trillen. Het was mijn papa, ik wist het al, maar de rest niet. (Nienke)

Op het politiebureau kregen we uitleg, dat met de hond vond ik heel cool. (Aico)

We mochten in de celwagen en in de gevangenis zitten. Ook kregen we de pakken van de oproerpolitie te zien. (Sander)

Kronkeldidoe


Maandag was het weer zo ver. We gingen naar Blankenberge om ons eens lekker uit te leven op Kronkeldidoe. We zongen, dansten, fietsen, klommen, sprongen en speelden. Een hele actieve en fijne namiddag. 

Hier enkele sfeerbeelden van het tweede leerjaar. 

De brandweer


Welk nummer moet je bellen bij een noodgeval? Juist, 112! Vraag het aan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar en ze weten er alles over. Tijdens het wero-thema "hulp, in nood" leerden ze heel wat bij over de politie, de brandweer en de hulpdiensten. Natuurlijk konden enkele uitstappen niet ontbreken. Daarom brachten we een bezoekje aan het bedrijf "firetechnics". Zij maken, herstellen en onderhouden brandweerwagens.

Vogeltelweek voor scholen


Vorige week was het de vogeltelweek. Ook het tweede leerjaar deed hier aan mee. In het begin van de week leerden we de verschillende vogels kennen. Zorgden we voor wat extra voedsel. Laat de vogels maar komen! Op donderdag was het eindelijk zo ver. We gingen de vogels tellen. In groepjes verspreiden we ons over de speelplaats, uitgerust met een warme jas en een verrekijker. Zo telden we gedurende 20 minuten de vogels die we zagen. Best spannend!

Hier ons resultaat!