Alles over het 2de leerjaar

Ponyklassen-dag 1


Dag 1 van onze ponyklassen is voorbij gevlogen! Na een heerlijk middagmaal van frietjes, vol-au-vent en een ijsje als dessert, konden we kennis maken met de pony's. We deden kunstjes op de pony en mochten ze ook wassen en pimpen.  Na een verfrissende douche was er ook nog tijd voor sport en spel. We sloten de avond af met een casino-avond. Morgen is het dan tijd voor het echte ponyrijden. We kijken ernaar uit!

Making of: filmpje dag van de zorg


Een jaar doet onze zorg al heel erg zijn best om deze pandemie te verslaan. Daarom wilden we graag iets terugdoen voor en met het zorgpersoneel van Zilverduin. 

We maakten hartjes uit zoutdeeg en gingen deze afgeven in het rust en verzorgingshuis. 

Samen met het vijfde en zesde leerjaar maakten we een dansje (met dank aan juf Bieke) op het liedje 'Ik hou van u' van Noordkaap. 

Hier enkele sfeerbeelden. 

Vogeltelweek voor scholen.


Tijdens de vogeltelweek trokken we met het tweede leerjaar naar buiten. Maakten van onze speelplaats een aantrekkelijke plaats voor vogels. We legden nootjes, hingen vetbollen op,... Alles om de vogels naar onze speelplaats te lokken, want vrijdag deden we de grote vogeltelling. We telden op onze speelplaats de meeste kauwen. De kauw blijkt ook de meest voorkomende vogel op de Vlaamse speelplaatsen te zijn. 

Webinar Marc Van Ranst: Monsterlijke microben


Vandaag volgden de kinderen van  het tweede leerjaar de webinar over monsterlijke microben.

Ze luisterden aandachtig naar Marc Van Ranst. 

We leerden veel bij!

Hier enkele corona weetjes.

- Moesten we al de corona-virussen van heel de planeet samen kunnen brengen, dan passen ze allemaal op een koffielepel!

- Het corona-virus is een kroon-virus! De wetenschappers hebben deze naam gekozen omdat het virus er een beetje uitziet als een bolletje met een kroon op!