Alles over het 1ste leerjaar

Affiches maken

We merken dat sommige kinderen niet altijd goed weten in welke vuilnisbak hun afval moet.

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar maakten affiches om op school uit te hangen.
Via tekeningen proberen ze duidelijk te maken of het afval in de PMD of bij de restafval hoort.

Spelend leren

Elke dinsdag en donderdag staat er een vast moment spelend leren op het programma.
Via de computer of door spelletjes wordt de leerstof van taal en rekenen ingeoefend.

Loopcriterium

Deze voormiddag was het de eerste loopwedstrijd van het schooljaar. Alle jongens en meisjes gaven het beste van zichzelf. Onze klas behaalde zelfs 4 medailles. Proficiat aan iedereen!

STRAPDAG

Tijdens de Strapdag maakten het eerste en tweede leerjaar een wandeling in de schoolomgeving. Met een zoekkaart in de hand probeerden ze alle foto's te vinden.

Buiten leren - circuit

Vorige vrijdag was er een stralend zonnetje, het ideale weer om de leerstof van meten en metend rekenen buiten in te oefenen. In kleine groepen probeerden de kinderen 10 opdrachten tot een goed einde te brengen.
=> hoeveel liter kan er in de fles?
=> hoeveel meter tussen de 2 kruisjes?
=> hoeveel wegen de zakjes zand?
=> hoeveel euro zit er in de portefeuille?
=> hoe laat is het op de klok?

Techniek in de klas

Hoe maak je vuil water weer zuiver?
Met deze onderzoeksvraag gingen we aan de slag.
Dat vonden de jongens en meisjes wel leuk om te doen. Een beetje olie, verf, afwasmiddel, zand en blaadjes zorgden voor het vuile water.
Daarna maakten we een filter met hulp van watten, zand en steentjes.
De eerste druppels konden we als proper water beschouwen, maar al snel zagen we dat onze zelfgemaakte filters niet zo lang werkten. Gelukkig bestaan er waterzuiveringsstations die ervoor zorgen dat mooi, zuiver water uit onze kraan komt.