Grote dromen beginnen klein!

De Vriendenkring van de Heideschool De Haan is een groep enthousiaste ouders, grootouders en sympathisanten die in nauwe samenwerking met de school activiteiten organiseren ten voordele van de werking van de school. We hebben een losse structuur waar nieuwe ideeën en initiatieven steeds welkom zijn met één enkel doel: het actief steunen van de goede werking van de school!

De Vriendenkring organiseert jaarlijks een aantal activiteiten zoals de Halloweenfuif, een verkoopactie en het schoolfeest. Verder verwelkomen we de ouders op de ijsbrekersdag en de eerste schooldag, en helpen we een handje bij het sinterklaasfeest en de eindejaarsreceptie. Op de website van de school of op onze blog vind je een overzicht en wat foto’s van geslaagde activiteiten. De opbrengst van de activiteiten die door de Vriendenkring georganiseerd of ondersteund worden, gaat rechtstreeks naar de werking van de school en vormt een belangrijke inkomstenbron voor alle extraatjes die de kinderen op school kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden van aankopen of projecten die (mede) door ons tot stand kwamen zijn: aankoop computers, digitale schoolborden, beamers, vaatwassers, verbouwings- of opknapwerken, speeltuin…

Omdat kleine kindjes snel groot worden verliezen we elk jaar een aantal ouders die soms reeds jarenlang meehielpen. Daarom zijn we steeds op zoek naar nieuwe mensen die af en toe eens de handen uit de mouwen willen steken. Omdat iedereen andere agenda’s en mogelijkheden heeft, moet niets en mag alles. Het blijft vrijwilligerswerk! Je kan dus zowel als losse medewerker meehelpen op een activiteit of je kan je volledig smijten en zoveel meehelpen als je wil en kan.